Jaleel Darku

Leder

Mit navn er Jaleel, og jeg er født i 1982.

Jeg er født og opvokset i København med en dansk far og en afrikansk mor.
I dag er jeg stolt over mit blandede familiebaggrund, men det har medført mange dilemmaer og forvirring for mig gennem min barndom og unge dage. For mig var det ikke helt nemt at være mørkhudet i 80’erne og 90’erne. Jeg kæmpede i lang tid med en følelse af at være anerledes. Jeg følte mig tit presset ned i en alt for lille papkasse, hvor der ikke var plads til mig. Gennem min opvækst følte jeg ofte, at jeg levede et dobbeltliv, fordi jeg hele tiden skulle tilpasse mig normerne inden for enten den sorte eller hvide kultur. Det er svært, når ens identitet i virkeligheden er en sammenblanding af begge kulturer.

Spørgsmål om identitet, etnisk og nationalt spørgsmål har fyldt meget i mit liv. I skolen og de andre sociale miljøer, hvor jeg begik, blev min danskhed ofte vurderet af andre især på grund af min udseende. Det havde negativ indflydelse på min livsglæde og skubbede mig ud i usunde fællesskaber, hvor jeg kunne være sammen med andre om ting, der ikke havde det største fokus på mine gener og hudfarve.

Trods de mange bump på vejen formåede jeg at finde motivationen for at ændre mit liv og finde mig selv. En vej dertil blev gennem sportsverdenen, da jeg startede til kamsport. Det øgede min selvtillid, hjalp mig med at finde ud af hvem jeg er, gav mig et positivt selvbillede og mentalt overskud. Jeg har også spillet professionelt basketball i USA, Sverige og Irland.

I dag lever jeg som en familieorienteret mand og stolt far. Min drivkraft er at hjælpe andre, hvilket er årsagen til, at jeg har uddannet mig til socialrådgiver.
Jeg har erfaring som sagsbehandler og en samlet 12 års arbejdsrelateret erfaring som gadeplansmedarbejder, medarbejder i aften- og ungdomsklub, medarbejder i lukkede døgnsinstitutioner og forbyggende arbejde med banderelateret kriminalitet. Derudover er jeg uddannet personlig træner og træner i kickboksning/MMA.

Jeg føler mig hjemme inden for det socialfaglige felt, hvor jeg kan arbejde med at give unge gode succesoplever og støtte dem i at skabe udvikling.